Focaccia brød
Indeholder reklame links
Jeg lavede det bedste focaccia brød den anden dag. Holy moly det blev lækkert!
Svampet, og lækkert, så at sige.
Du skal bruge:
50 g gær
8 dl lunken vand
300 g hvedemel
7-800 g rugmel (eller andet fuldkornsmel)
Topping:
Taco krydderi (eller eventuelt barbecue, eller andet)
Rosmarin
Tomater
Oliven
Olivenolie (Jeg brugte spray olivenolie. Meget nemmere, og det fordeler sig meget bedre. Køb den lige her)
Fremgangsmåde:
– Smuldre gær i lunken vand
– Rør det sammen, indtil gæren har opløst sig
– Tilsæt nu det halve af melet
– Rør det godt rundt
– Tilsæt nu det resterende mel, og ælt det rigtig godt
– Lad det nu stå og hæve et lunt sted, i 30 minutter
– Imens det hæver, skære du oliven og tomater i mindre stykker, og plukker rosmarin. Det er med vilje jeg ikke har skrevet antal af disse ingredienser, fordi det er en smagssag
– Når dejen har hævet færdig, ælter du det godt sammen
– Læg nu et bagepapir i en dyb bradepande
– Fordel nu dejen til et stort rundt fladt brød deri
– Lav små huller i overfladen af brødet
– Fordel og tryk nu oliven og tomat i dejen, det samme gælder rosmarin
– Drys til sidst krydderi udover
– Sprøjt/pensel nu med olivenolie
– Bages i ovnen i ca 20 minutter ved 200 grader
– Serveres afkølet, eventuelt med en stor klat pesto til
Ingen kommentarer endnu