Svensk pølseret med grøntsager
Min kærestes yndlingsret. Sååå det var på tide jeg tog mig sammen. Han fortjener jo også lidt forkælelse i ny og næ. 😜 Det blev faktisk SMADDER godt. Mums! 😍
Du skal bruge:
5 wienerpølser (eller kyllingepølser)
8 kartofler med skrald) 9 hvis uden skrald)
1 løg
2 forårsløg
1 halv blomkål (eventuelt også gulerødder eller peberfrugt)
1 spsk olie
2 spsk paprika
3 dl skummetmælk
1,5 dl madlavingsfløde
5 spsk tomatpuré
1 tsk salt
1 tsk peber
Smag eventuelt til med mere paprika, salt og peber.
TIP: Brug en slip let pande.
Fremgangsmåde:
- Hak løg og skær pølserne ud i små stykker
- Sauter løg og pølser i olie i en dyb pande
- Skær (og skrald, hvis du ikke er til kartofler med skrald) kartoflerne i mindre stykker
- Vend nu kartofler, løg og pølser sammen
- Tilsæt mælk, fløde, tomatpuré, salt peber, og paprika
- Lad det stå og simre ved mellem varme i 15-20 min
- Rør rundt jævnligt
- Pluk buketter af blomkål og giv dem et hurtigt opkog i en gryde
- Hurtigt under koldt vand med buketterne. Blanchering, vel at mærke.
- Vendes nu forsigtigt i panden med kartofler og pølser
- Lad det stå og simre yderligere 10-15 min
- Server
OBS. Eventuelt tilsæt mere fløde el mælk undervejs, hvis retten føles ‘’tør.’’
Ingen kommentarer endnu