Kiksekage
DEEEEN SMAGER FANTASTISK! 😀 Nom nom NOM 🙂
Du skal bruge;
1 silikone kageform
250 g mørk chokolade 72% (eller over)
80 g milda 4% (fløde)
1 tsk vaniljepulver
30 g mandelflager
4-5 fuldkorns kiks
Fremgangsmåde;
– Smelt chokoladen over et vandbad
– Imens chokoladen smelter knækker du 2 af kiksene i mindre stykker og ligger nederst i silikone kageformen
– Når næsten alt chokoladen er smeltet, koger du fløden og vanilje op
– Når chokoladen er smeltet og fløden er kogt op blander du de 2 ting sammen hurtigt
– Nu skulle chokolade/fløde blandingen være en del cremede
– Fordel nu halvdelen af den creme forsigtigt over kiksene i formen
– Knæk nu de resterende kiks og lig dem ovenpå chokolade/fløde blandingen
– Fordel nu det sidste af chokolade/fløde blandingen ovenpå på kiksene
– Drys med mandelflagerne og brug eventuelt din hånd til at trykke flagene helt ned i blandingen
– Stilles på køl små 7-8 timer
– Server 😀
Kan godt være jeg spørger dumt nu, men hvorfor skal kiksene knækkes? putter du dem ikke bare i hele? 🙂