Kalorieunderskud vs magi

December vs januar

 


Er det ikke sådan det er, eller hvad? I december tar’ vi 100 kilo på. Til januar taber vi det hele igen, plus dét til. Det er sådan ca det samme hvert år. Illusionen. Men skal vi ikke skide hul i den illusion?

December behøves ikke være = ekstra kilo.

Januar behøves ikke være = mindre kilo.

Dét er jo sådan det altid har været. I december spiser vi løs af brunkager og konfekt. I januar spiser vi løs af broccoli og skyr.

Brunkager og konfekt er ikke = kcal overskud. For meget mad GENERELT er = kcal overskud. 
Hvilket med tiden er = overvægt. 

Hvad nu hvis jeg fortæller dig, at du sagtens kan spise brunkager og konfekt hver dag i december, uden at tage på, og vigtigst af alt: UDEN dårlig samvittighed?

Således at du herefter ikke føler dig tvunget til at gå på en eller anden hjernedød diæt til januar, som i de fleste tilfælde bliver en fiasko i sidste ende.

Jeg har nævnt det før, men jeg tænker det er ekstra vigtigt at nævne, her i december. Lige præcis fordi, vi eftersigende føler at vi sejler i nougat og lakridskonfekt.

December skal ikke være en ‘’undskyldning‘’ for at spise sig ekstra mæt.

Vi bliver inviteret til det ene sociale arrangement efter det andet. Gløgg, æbleskiver, flæsk, småkager – m.m.

Vi vil smage på det hele, eller vil vi?

Jeg tillader mig at give jer en udfordring. Prøv at fortæl dig selv, at der også er en dag i morgen. Jeg tvivler på at du har lyst til at spise 1 kilo marcipankonfekt hver dag. Men fordi det (måske) er tilgængeligt, så hapser du hvad der er, fordi dét er der.

Næste gang der står et fad med småkager foran dig, så stop dig selv i 2 sekunder. Spørg dig selv, om du har lyst til den småkage? Vær nysgerrig på din sult. Er du sulten, eller føler du at du er sulten, fordi småkagerne er lige der, foran dig?

Gør det samme, når du bliver inviteret til sociale arrangementer. Hvis du har lyst til at smage på alt, så smag for dælen på alt. Men det betyder nødvendigvis ikke, at du skal spise 4 stykker højtbelagte rugbrødsmadder med steg, sild og filet.

Start stille og roligt ud med et stykke rugbrød. Del eventuelt rugbrødet over i to. Start med sild på det ene, og filet på det andet. NYD herefter din mad, med velbehag. Husk dig selv på, at du gerne må tage et stykke rugbrød mere, også højtbelagt – men husk også dig selv på, at det må du også gerne i morgen.

Suppler eventuelt din tallerken op med noget grønt, hvis du har lyst. Grønt er måske sjælendt tilgængeligt på diverse borde her i julen, men 3 skiver tomat, er bedre end ingenting.

… Husk på, at du gerne må sige nej tak.

Bliver du tilbudt konfekt på eksempelvis arbejdet? Eller julekage? Eller noget helt andet?

Lad mig oplyse din verden, du må gerne sige nej tak. Det er faktisk uhøfligt over for dig selv og din krop; at takke ja – til noget du rent faktisk ikke har lyst til, især hvis du på forhånd ved; at du spiser dét af ren og skær høflighed. Det er ikke høfligt.

Skulle det ske, at du igennem hele december spiser mere end du har lyst til, so let it be! Det betyder ikke, at du skal gå en hardcore diæt hele januar. Det betyder ikke, at du tar’ på. Tværtimod. Jeg vil mene, at det gør dig menneskelig. Vi spiser ALLE mere end behov i ny og næ, selv den mest velbalancerede sundhedsguru. Husk det.

Forsat skøn december din vej. ❤️

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kalorieunderskud vs magi