Svensk pølseret
Lækker cremet og sundere svensk pølseret. Simpelthen så lækker en ret! Jeg lavede det til jeg og en kammerat i går, og vi var begge fan. Det er ikke sidste gang jeg laver det! 🙂
Du skal bruge: (3 portioner)
400 g rå kartofler
200 g gulerødder
250 g kylle pølser
1 løg
1 dl madlavningsfløde 4% fedt
1 dl piskefløde 38% (du kan godt bruge 4% i stedet)
2 tsk tomatpure (dem man kan købe i dåse)
1 spsk olie
1 tsk karry
1 tsk paprika
Purløg
Fremgangsmåde:
– Skræl kartofler og gulerødder
– Kog dem derefter møre, der må dog godt være lidt bid i dem
– Når du har kogt dem, hælder du vandet fra, og lader dem dampe af
– Imens de damper af, skære du pølserne i mindre stykker
– Riv/hak løg fint
– Fordel nu løg og pølse på en pande med olie på
– Imens det steges let på panden, skære du kartofler og gulerødder i små stykker
– Når du har skåret kartofler og gulerødder i små stykker, hælder du dem op i en dyb gryde
– Når løg og pølser er sauteret godt sammen, hælder du det op til kartofler og gulerødder
– Hæld nu fløde, tomatpure, karry og paprika op i gryden
– Vend det hele forsigtigt men godt sammen
– Lad det stå og simre ved svag varme under omrøring i ca 30 min
– Serveres eventuelt med frisk hakket purløg til 🙂
Ingen kommentarer endnu