Maskeret blomkål
Du skal bruge;
1 stort stykke blomkål
2 dl ærter (frost)
3 tomater (normal str)
120 g rejer i lage
En lille sjat frisk dild
50-80 g creme fraiche 5% (kommer an på hvor meget dressing du er til)
En masse karse
Salt
Peber
Fremgangsmåde;
– Start med at lave dressingen, vend creme fraiche, en maaaaaasse karse, salt og peber sammen – smag til
– Stilles på køl
– Rens og skyl blomkålen godt, hæld nu godt med vand i en gryde og drys med lidt salt, bring det i kog
– Skær blomkålen over i 4 store stykker, er det kun til dig selv så bring kun 1 af stykkerne i kog
– Lad blomkålen koge i små 15 min, indtil den er mør – stik eventuelt en gaffel i for at mærke undervejs
– Imens blomkålen koger op, vejer du ærter og tomater af og hælder lagen fra rejerne
– Tomaterne skære du bare i små fine stykker
– Når blomkålen er tæt på færdig, hælder du lige de frosne ærter op i vandet og lader det stå og simre i små 5 min
– Bagefter sigter du blomkål og ærter og hælder lidt kold vand over
– Når det har dryppet af ligger du blomkålen på midten af en tallerken, pynt med tomater, ærter og rejer som du vil og hæld dressingen udover blomkålen og drys med dild
– Server!!
Ingen kommentarer endnu