Boller i bearnaise
Tips til at gøre retten sundere:
Brug fedtfattig hakket gris/kalv
Brug fuldkorns ris
Brug skummetmælk
Brug knorr bearnaise (Brug kun det halve af dét smør, der står på pakken)
Du skal bruge (3-4 personer):
500 g hakket gris/kalv
1 frikalet brev
2,5 dl mælk
1 løg
1 tsk salt
2 poser fuldkorns ris
Vand
Sovs:
325 g bearnaise sauce (jeg brugte bahncke)
2 dl mælk
Fremgangsmåde:
– Hak løget helt fint
– Vend nu kød, løg, mælk, og frikalet sammen i en skål
– Stilles på køl en times tid
– Bring herefter tilpas vand i kog, i en dyb gryde (Vandet skal dække kødbollerne)
– Når vandet koger, dypper du en spsk ske i vandet, og former herefter kødboller med ske og håndflade
– Når alle kødbollerne er i vandet, lader du dem stå og små simre ved lav varme, i 10-15 minutter
– Bring nu en ny gryde vand i kog, og kog risene, efter anvisning på pakken
– Når kødbollerne er færdige, hælder du vandet fra
– Hæld nu bearnaise og mælk op i gryden
– Rør nu bearnaise og mælk godt sammen
– Tilsæt nu kødbollerne
– Vend det godt sammen, og lad det stå og simre under omrøring i små 15 min
– Server
BON APPETIT! 🙂
Ingen kommentarer endnu