Rabarberkage

Skotske æg m. hvidløgs marineret rødbede fritter & broccoli salat

MAX lækker aftensmad! Det blev sindssygt godt! Nok det bedste aftensmad jeg har kringlede sammen i laaaang tid!
Jeg har delt opskrift(erne) op i 3, den første opskrift laver du først, så nr 2 og nummer 3, så tiden passer sammen 🙂

IMG_0672
1; Til de skotske æg skal du bruge; (2 personer) 
400 gram hakket oksekød 3-7%
2 kogte æg
1 rå æg
2 spsk soyaprotein www.natuzone.dk
Salt, peber
2 spsk hakkede mandler (købt hakkede, ellers hak selv)

Fremgangsmåde;
– Vend oksekød, planteprotein, rå æg og hakkede mandler godt sammen
– Tilsæt ca 1 tsk salt og 1 tsk peber, måske lidt mere, eller andre krydderier
– Del nu blandingen op i 2 lige store ‘klumper’
– Rul nu den ene klump kød ud og fold det rundt om ægget, det kan godt være lidt besværligt, brug fingrene
– Gør det samme med den anden kød klump
– Smides i ovnen ved 180 grader i ca 40 min, hold øje. Måske skal de have lidt mere.

IMG_0665

– Når du har sat de skotske æg i ovnen skal du i gang med;

Til rødbede fritter skal du bruge; (1 person)
1 stor rødbede
1 tsk chili olie
1 tsk hvidløgspulver

Fremgangsmåde;
– Skrald rødbeden
– Skær den ud i mellem tykke strimler
– Hæld dem over i en lille plastik pose, hæld olie og hvidløg ned i
– Ryst posen og fordel olie og krydderi godt
– Smides i ovnen ved 180 grader i ca 30-35 min, hold øje

Når du har lagt fritterne i ovnen skal du i gang med;

IMG_0669
Til broccoli salat skal du bruge; 
1 broccolihoved
1 håndfuld feta apetina 3%
2 spsk hakkede mandler

Fremgangsmåde; 
– Rens og pluk broccolien i små stykker
– Kog noget vand op, lad broccolien være i det kogende vand i ca 5 minutter
– Tag dem af det kogende vand og hurtig under koldt vand
– Rettere sagt, blancher dem.
– De skal være lidt rustikke i det
– Lad dem køle af i 30 min tid
– Knus feta udover og hakkede mandler, og lidt salt eventuelt
– Vendes godt sammen og stilles på køl

Når det hele er færdigt serveres det!
BON APPETIT! 
IMG_0678

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rabarberkage