Appelsin kage m. orange chokolade
Siiindssygt lækker! Jeg er kæmpe fan 😀
Du skal bruge;
2 appelsiner (både saft og skrald)
40 g fuldkornshvedemel
30 g sukrin
30 g vanilje proteinpulver
30 g havregryn
70 g mandelmel
150 g skummetmælk (måske lidt mere, kan du se på dejen)
80 g mørk orange chokolade (brugte Toms 72% limited edition)
1 tsk bagepulver
(HVIS du ville have kagen lidt knasende, knus og drys lidt all bran flakes i i stedet for havregryn)
Fremgangsmåde;
– Riv begge appelsiner på et rivejern, hæld skallen over i en lille skål for sig selv ((gem lidt at skallen))
– Hak 50 g af chokoladen i små fine stykker, hæld det op til skralden
– Hæld nu fuldkornsmel, sukrin, proteinpulver, gryn og mandelmel op i en anden skål
– Vend det godt sammen
– Pres nu saften ud af appelsinerne ned i – falder der lidt kerne i, tages de fra!
– Hæld nu det revet appelsinskal og det hakkede chokolade op i
– Tilsæt mælken
– Vend det hele rigtig godt sammen
– Dejen skal have en semi tyk kage masse’ – hvis den er meget flydende i det, tilsæt lidt mere mælk
– Smides i ovnen ved 150 grader i små 60 min, men hold øje
– Når kagen er færdig, stiller du den til at køle i små 30 min et køligt sted
– Imens kagen køler af smelter du den resterende chokolade
– Når de 30 min er gået fordeler du den smeltede chokolade udover kagen og drysser med lidt appelsinskal
– Server 🙂
Kan man udskifte proteinpulveret med andet?