Fuldkornsbrød med chokoladestykker 25.08.14 Du skal bruge;3 dl vand 2 tsk tør gær (eller 25 g gær)1 dl skummetmælk (eller andet mælk) 400-450 g fuldkorns hvedemel 100 g fuldkorns mel (ikke hvedemel)50 g mørk chokolade 20 g raw chokolade nibs 2 spsk raps olie Fremgangsmåde; – Rør gæren ud i lunkent vand – Tilsæt de resterende indgredienser, påkær nibs og chokoladen, og ælt det godt sammen – Når du har æltet dejen smidig, den skal være semi fugtig, hakker du chokoladen og vender ned i – Tilsæt til sidst nibs og ælt godt – Lad dejen stå og hæve et lunt sted med et viskestykke over 1 times tid – Når dejen har hævet æltet du dejen godt sammen igen – Form dejen til et aflangt brød – Snit brødet og pensel med lidt vand – Smides i ovnen i ca 45 minutter ved 180-200 grader – Når brødet er færdig lader du det køle lidt af før du begynder at skære i det – Sever eventuelt med lidt smør på. MUMS DU kan også lave chokolade boller ud af dejen hvis det er!
Ingen kommentarer endnu