Kokos karamel æblekage
Du skal bruge;
4 æbler
100 g sukrin gold
2 spsk kokosolie
10 g smør
1 tsk kardemomme
1 tsk kanel
Til dejen;
50 g mandelmel
40 g mandel splitter (eller hakkede mandler)
20 g sukrin
1 spsk kokosolie
20 g kokos rasp
1 tsk vaniljepulver
150-200 g skummetmælk
1 æg
1 tsk bagepulver
Fremgangsmåde;
– Skræl æblerne, skær dem i både og skær bådene i to stykker
– Hæld sukrin gold, kardemomme, smør, kokosolie og æble stykkerne op i en pande og lad det smelte sammen
– Brun det godt, men ved svag varme
– Imens det står og bruner laver du dejen
– Hæld mel, sukrin, vaniljepulver, kokos rasp og bagepulver op i en skål og vend det sammen
– Vend æg, olie og mælk i
– Tilsæt til sidst mandel splittet
– Vend det hele rigtig godt sammen
– Dejen skal ikke være tyk men sådan semi, derfor måske lidt mere mælk
– Nu er æblerne brunet godt
– Hæld alt fra panden ned I en silikone form og fordel forsigtigt dejen ovenpå
– Smides i ovnen ved 170 grader i SMÅ 25-30 min – hold øje
– Lad kagen køle af når den er færdig og vend den derefter på et fad så æblerne vender op af
– Server eventuelt med lidt flødeskum, creme fraiche eller skyr 🙂
Ingen kommentarer endnu